Ako volite svinjetinu i lake recepte, ovo je pravi izbor - svi će pomisliti da je jelo spremio profesionalni kuvar!
Ukusnu rolovanu svinjetinu na toskanski način može da pripremi i potpuni početnik, potrebno je samo malo truda. Pročitajte i savete profesionalnih kuvara za sočno meso!
Sastojci:
Kilogram svinjskog filea
5 čenova belog luka
1 limun
Sušeni ruzmarin
100 grama suve slanine
Polovina komorača (s lišćem)
Tucana ljuta paprika
So, biber
Maslinovo ulje
Priprema:
Meso razrežite tako da možete da ga urolate. U tiganju propržite secani beli luk, pa dodajte slaninu, ruzmarin i malo ljute paprike. Mešavinu dinstajte uz dodatak malo vode, pa njome premažite meso. Kuvari ponekad ovu mešavinu usitne u blenderu da bi mogla lepo da se nanese na meso. Urolajte meso, uvežite ga koncem, dobro posolite i pobiberite i potom stavite u rernu zagrejanu na 140 stepeni na dva sata.
U pleh ubacite i limun isečen na polovine. Posle 45 minuta, izvadite limun, iscedite sok iz njega, i dodajte u tiganj s maslinovim uljem i sitno seckanim komoračem. Pečeno meso isecite na šnite i prelijte sosom od limuna i komorača.
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.