Nutricionistkinja Serena Pun kaže da je ovaj čaj njen izbor kada je u pitanju jačanje imuniteta na prirodan način.
Sadrži med i limun, ali i biljku koju često koristimo u suvom obliku. Sveža majčina dušica bogata je esencijalnim uljima koja sadrže antioksidante, flavonoide, i moćan je borac protiv simptoma prehlade kao što su kašalj i premor.
Potrebna su vam samo tri sastojka, ako ne računamo vodu. Važno je da majčina dušica bude sveža, a ne sušena, iako postoje i kupovne kesice sušene biljke za čaj, mnogo je blagotvornija za zdravlje ako koristite svežu!
Sveža majčina dušica
Med
Limun
Tri grančice sveže majčine dušice prelijte šoljom ključale vode. Ostavite pet minuta poklopljeno, zatim procedite i pustite da se prohladi. Iscedite u šolju sok polovine limuna i dodajte veliku kašiku meda.
Med podstiče imune ćelije, sprečava nastajanje citokina koji podržava upalne procese, a vitamin C iz limuna jedan je od najvažnijih saveznika našeg imuniteta.
Pročitajte i kako se pravi domaća "imunitet bomba", kao i tradicionalna ruska pića za jačanje imuniteta, sbiten i kvas.
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.