"HOROR" VREBA IZ PORCIJE SUŠIJA! Doktorka do detalja opisala GADOST koja se nalazi u ribi - opasnija je od živog mesa!

Specijalistkinja za higijenu i ishranu do detalja opisala šta vreba iz žive ribe!

YouTube/Printscreen/K1/Cookingforthemissus

Specijalista higijene i ishrane prof. dr Jagoda Jorga gostovala je u Jutarnjem programu Televizije K1 i "prepala" voditeljku Jovanu Joksimović pričom o burgerima od insekata, a onda ispričala "horor" iskustvo sa pacijentkinjom koja je jela presnu ribu!

"Suši ne volim, i još poneka jela, ne želim da ljudi pomisle da su sama po sebi nezdrava, ali...", počela je ona.

"Imala sam pacijentkinju koja je imala riblju pantljičaru, pričamo o problemu u konzumiranju žive ribe", rekla je prof. dr Jorga.

Voditeljka ju je podsetila da se jede i živo meso koje takođe važi za opasno, ali je prof. dr Jorga kazala da opasnost od mesa nije toliko velika".

"Iz tatar bifteka možete da dobijete bakterijice, ali iz ribe je česta riblja pantljičara tamo gde se koristi sveža riba. Ona je normalni stanovnik ribe, riba od toga ne oboli, lepo žive u simbiozi, ali je za nas to ozbiljan parazit. Postoje ekstremi, neki ljudi su to koristili kao terapiju za mršavljenje, jer pantljičara ručka iz creva sve što bi trebalo mi da unosimo u organizam", rekla je ona.

Jovana je pitala za skladištenje žive ribe u kojima bi trebalo da je namirnica bezbedna.

"Znam da postoje, minus 40 ili minus 70 je temperatura u takozvanom 'šokeru'. Tačno je da pantljirača ne može da opstane na toj temperaturi", rekla je ona.

"Dakle, trebalo bi da vodimo računa gde jedemo", zaključila je Jovana.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.