Veče čuda u Ligi šampiona, velikani pali: Real Madrid i Bajern u neverici, izgubili od autsajdera!

Kakvo veče iznenađenja u Ligi šampiona...

Matthieu Mirville/ZUMA Press Wir / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kakvo veče čuda u Ligi šampiona, potpuna ludnica u prvim mečevima, pa je Dinamo došao do boda protiv Monaka u Zagrebu, a onda su se dogodila i dva nova šoka u elitnom takmičenju. Zaista neverovatna noć. Pamtiće se ovo dugo. Lil je pobedio Real Madrid, a Aston Vila je savladala Bajern iz Minhena!

Ušao je Karlo Anćeloti po malo i potcenjivački u meč u Francuskoj. Videlo se to i po sastavu tima, "mešao je karte", stavio Lunjina na gol, Endrika u napad, roviti Mbape bio je na klupi... U prvom delu igre Lil je dva puta tražio penal, jednom zbog faula, jednom zbog igranja rukom, sudija Marijani nije dosudio nijedan. Međutim, posle reakcije iz VAR sobe morao je da promeni odluku i da reaguje zbog igranja rukom Kamavinge.

Loptu je uzeo Džonatan David i zatresao mrežu. Reagovao je Anćeloti u drugom delu, uveo je Modrića i Mbapea umesto Endrika i Militaa, pa je uveo i talentovanog Gulera umesto Kamavinge. Bilo je šansi, al ne i golova. Domaćin je izdržao i uspeo da dođe do jedne od najvećih pobeda u klupskoj istoriji.

Bajern je u Birmingemu važio za velikog favorita protiv Aston Vile, ali se u Minhen vraća pognute glave. Vensan Kompani poslao je najjači sastav na teren, Kejn je predvodio napad, Nojer je bio na golu, Pavlović u veznom redu... Prvo je domaćinu u 22. minutu poništen gol zbog ofsajda što je bila i neka vrsta upozorenja za Bavarce.

U 46. minutu ušao je i Džamal Musijala, nešto kasnije i Liroj Sane, ni oni nisu pomogli. Unai Emeri je u 70. minutu umesto prve zvezde tima Olija Votkinsa uveo Durana i to mu se isplatilo. Samo devet minuta kasnije je on pogodio Nojerovu mrežu i izazvao erupciju na "Vila Parku". Krenuli su gosti u napad, tražili gol, ali je Emilijano Martinez u nadoknadi sa dve sjajne intervencije zaustavio šuteve Gnabrija i Kejna i doneo veliku radost svom timu.

Rezultati:

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Kilijan Mbape poruka na srpskom  Instagram/Real Madrid