Slušaj vest

Košarkaški klub Crvena zvezda počeo je pripreme za novu sezonu, već su odrađene i medijske obaveze pred novu takmičarsku godinu u Evroligi, a u konkurenciji za tim neće biti jednog dugogodišnjeg prvotimca. Univerzalac Stefan Lazarević koji je prethodnih sezona redovno nosio crveno-beli dres nije u planovima Zvezde, pa će karijeru nastaviti u FMP-u!

Njega nije bilo kada je Crvena zvezda organizovala "Media Day", a u subotu uveče zaigrao je za novi tim. Lazarević je na gostovanju Dubaiju ubacio 10 poena i bio jedan od najboljih igrača u porazu tima iz Železnika od novog učesnika ABA lige. Takvom partijom je Lazarević pokazao da će biti veliko pojačanje i jedna od uzdanica "Pantera" u novoj sezoni.

Lazarević je ponikao u mlađim kategorijama Crvene zvezde, a 2014. godine potpisao je višegodišnji profesionalni ugovor sa klubom. U martu iste godine debitovao je za crveno-bele u ABA ligi, ali je naredne tri godine proveo na pozajmici u Železniku. Sezonu 2017/18 odigrao je za Zvezdu, zatim još tri sezone bio deo FMP-a, a od 2021. godine je prvotimac aktuelnog šampiona Srbije i regiona.

MN Press Stefan Lazarević

Zvezda se za sada nije oprostila od Lazarevića preko društvenih mreža, niti ga je FMP predstavio kao novo pojačanje tima za narednu sezonu. Ipak, sudeći po pripremnom periodu koji je u toku, Stefan Lazarević će se vratiti u Železnik i biti jedan od najjačih aduta FMP-a u borbama na parketima širom regiona. 

Podsećamo, Lazarević je u finišu prethodne sezone bio u centru pažnje domaće košarkaške javnosti zbog nesportskih stvari. Nakon što je ga je Džejms Naneli uhvatio za vrat tokom drugog meča finalne serije ABA lige, Stefan Lazarević se fizički obračunao sa Amerikancem na hodniku Beogradske arene. Nisu poznati svi detalji tog sukoba, ali je jasno da je došlo do fizičkog kontakta i da je Naneli Lazareviću naneo lakše telesne povrede po licu.

Bonus video:

MONDO/Dušan Ninković Crvena zvezda osvojila titulu u Superligi