Slušaj vest

Napravio je pravu buru Huan Toskano Andreson! nekadašnji košarkaš Golden Stejta, Los Anđeles Lejkersa, Jute i Sakramenta sada nastupa u razvojnoj ligi, a igrao je na meču između selekcije razvojne lige i Unikahe. Tada je na jednom tajmautu podviknuo na saigrače i potcenjivački se oglasio u odnosu na kvalitet košarke van Amerike. Sada je morao zbog toga da se oglasi i da se izvini, pošto je bilo brojnih negativnih komentara. Javio se čak i Majk Džejms i napao Toskana, koji je sada morao da se pravda.

"Razumem nivo talenta i konkurencije u pomenutim ligama. Ovo nije trebalo da bude znak nepoštovanja tim igračima i tim ligama. Samo sam želeo da podsetim saigrače da je NBA liga najbolja na svetu i da morate da igrate najbolju moguću košarku ako želite da budete tamo", rekao je Huan Toskano Anderson.

A na tajmautu na kome je hteo da probudio svoje saigrače na meču koji je njegov tim ubedljivo izgubi od Unikahe rekao je: "Naš san nije da igramo j***** ACB ligu, naš san nije da igramo j***** Evroligu, naš san je da igramo j***** NBA ligu, da zaradimo stotine hiljada i milione dolara. Ovo s**** što nam rade je sramota, neprihvatljivo je. Moramo da preokrenemo ovu utakmicu!"

Sada je Huan Toskano Anderson član Meksiko Siti Kapitanesa, tima koji u razvojnoj ligi nastupa u Meksiku i to je jedan od pokušaja NBA lige da se posle Kanade proširi i na novo tržište. Bilo je reči da imaju plan ulaska i na evropsko tržište, ali to za sada deluje ipak daleko. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

MONDO Nenad Stefanović o preskakanju koraka i NBA