Serija "Otvorena vrata" jedno je od kultnih ostvarenja domaće kinematografije, a replike porodice odzvanjaju i danas, posle 30 godina.

Prve dve sezone prikazivane su tokom 1994. i 1995. godine, a treća i četvrta tokom 2013. i 2014. godine. Serija prikazuje život savremene građanske porodice iz srpske prestonice.

Ipak, zanimljivo je da su neke tajne o "Otvorenim vratima" otkrivene tek sad. Glumica Bojana Maljević je gostujući na TV Insajder rekla da je serija rađena po narudžbini njenog oca, producenta Bojana Maljevića, i to kao reklama za vrata koja je u to vreme proizvodio.

"'Otvorena vrata' su pre svega kreirali Miloš Radović i tada studentkinja Biljana Srbljanović po narudžbini našeg oca koji je hteo da napravi porodičnu seriju, komediju koja za cilj ima da promoviše vrata koja je proizvodio", ispričala je Bojana.

Ona je dalje u razgovoru objasnila da su to bila "one tuch lock vrata“, koja se više ne proizvode, a glavni lik Cakana (Vesna Trivalić) je u seriji bila prodavac vrata, jer paradoksalno kao umetnica nije imala dovoljno posla.

Glavne uloge pored Vesne Trivalić tumačili su Sofija Jović (Milica), Milan Gutović (Dragoslav), Nikola Đuričko (Vojislav), Bojana Maljević (Ana), Zoran Cvijanović (Milorad).

YouTube/Otvorena vrata yt

BONUS VIDEO:

Gordana Šaulić Kurir

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

(MONDO/ Kurir/ K.B.)