Po želji, možete i da ih pravite sa nekim povrćem ili sa džemom, recimo.

Sastojci:

250 mililitara vode

Pola kašike šećera

Pola kašike soli

Kesica suvog kvasca

50 mililitara ulja plus dve kašike ulja

Pola kilograma brašna

200 grama posnog margarina

Priprema:

U mlaku vodu sipajte kvasac, šećer i malo brašna, pa izmešajte. Zatim dodajte polovinu brašna, so i 50 mililitara ulja, pa dobro izmešajte.

U veću posudu stavite drugu polovinu brašna, pa zatim postepeno dodajte smesu sa kvascem i zamesite testo. Zatim ga premažite sa dve kašike ulja i ostavite oko 45 minuta da narasta.

Podelite testo na pola, pa zatim isecite na 16 jednakih delova. Svaki deo oblikujte u lopticu, pa svaku lopticu razvucite na stolu. Na svaki taj razvučeni krug narendajte malo margarina, preklopite drugim krugom i to ponavljajte sa svih 16 loptica. (Ostavite malo margarina za premazivanje na kraju).

Testo blago pritisnite rukama odozgo, pa ga razvucite oklagijom i isecite na trouglove. Namotajte testo u kiflicu i poređajte na podmazan ili pleh obložen papirom za pečenje.

Kada savijete sve kiflice, rastopite ostatak margarina i prelijte ih, pospite morskom solju i susamom (ili ih pre savijanja možete napuniti po želji).

Zagrejte rernu na 200 stepeni i pecite oko 20 minuta, ostavite malo da se ohlade i poslužite.

Imate li i vi neki dobar posni recept? Pišite nam u komentarima!