Smena Rafe Beniteza i dovođenje neiskusnog Zinedina Zidana bio je pun pogodak.

Florentino Perez je mnogo toga rizikovao januara prošle godine, ali kao i mnogo puta - pokazao da ima pravi njuh za biznis. "Zizu" je u prvoj svojoj sezoni uspeo da Madriđanima podari titulu Lige šampiona, a ove je na putu da donese i domaću titulu koju Real čeka od 2012.

"Kraljevići" imaju dva boda više i utakmicu manje od Barselone; odlično guraju u Ligi šampiona gde ih u četvrtfinalu čeka Bajern Minhen, a eliminisani su samo iz Kupa Kralja.

Ako nastave sa dobrim igrama biće ovo odlična, ili u najgorem slučaju - dobra sezona.

Međutim, "dobro" često nije dovoljno za Real Madrid i toga je svestan Zinedin Zidan koji ugovor sa ovim klubom ima na još godinu dana, a svestan je da njegova sudbina na klupi ovog tima nije sigurna kao nekih njegovih kolega, sa daleko lošijim rezultatima.

Da li ćemo ga i naredne sezone gledati na klupi Reala ili, neočekivano, tražimo novo ime...

"Da li ostajem u Madridu? Moj kontinuitet rada ovde nije siguran tako da se ne pripremam ni za tša posebno. Znam kako je voditi Real Madrid i tokom dobrih i tokom loših vremena i zato me zanima samo naredna utakmica", prebacio je Zidan fokus sa neprijatnog pitanja na gradski derbi protiv Atletika koji se igra ove subote na "Bernabeuu".


On je dodao da tim mora da odigra vrlo dobar meč protiv Atletija i da će za to biti potrebno više od partije napadačke "trojke" – BBC (Benzema, Bejl i Ronaldo).

Zanimljivo je da je istakao da ne zna u kom će sistemu Atletiko igrati, jer mnogo menjaju tokom sezone, ali da njega interesuje samo vlastiti tim, a posebne pohvale rekao je na račun Alvara Morate, koji je u dobroj golgeterskoj formi, i Iska, o čijem se odlasku najviše spekuliše.

Nije želeo da priča o svom ugovoru i stoga je poslao jasnu poruku da je ON zadovoljan.

"Osećam se sjajno, bez obzira na sve što se desi. Srećan sam što sam u Madridu i što radim ono što volim. Znam koliko ima ljudi koji rade ono što ne vole...", kazao je Zidan.

Podsetimo, Klaudio Anćeloti je dobio otkaz nakon što je u La Ligi bio drugi, a u Ligi šampiona je zaustavljen u polufinalu od Juventusa.