Ako volite jaja, dopašće vam se ovaj recept za ukusni omlet. Francuzi ga uvek spremaju na maslacu kako bi imao bogatiji ukus.

Sprema se brzo i jednostavno, pa ga možete napraviti za doručak kada želite dodatnu dozu energije, ili laganiji ručak ili večeru. Ima samo nekoliko sastojaka!

Sastojci:

Tri jaja

150 grama spanaća

80 grama belog sira

Decilitar mleka

Kockica maslaca

So, biber

Priprema:

Na srednjoj vatri zagrejte maslac. Umutite jaja penasto sa mlekom, začinite solju i biberom.

Ulijte jaja u tiganj sa maslacem, i pustite da se malo zapeče. Ako više volite kajganu od oblika omleta, slobodno mešajte, u suprotnom, ne dirajte jaja dok se peku.

Na vrh "pobacajte" spanać i sir, pažljivo preklopite i pustite da se ispeče do kraja. Servirajte toplo.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.