Integralni pirinač je zdravija verzija "običnog", a mnogi prezaju od njega jer se dugo kuva.

Izdvojite vreme i napravite ovo ukusno jelo! Ne zahteva puno truda a veoma je ukusno, u pitanju je rižoto s pečurkama, belim vinom i mirisnom majčinom dušicom. Uz dodatak belog luka dobićete pravi italijanski klasik.

Sastojci:

Dve čaše integralnog pirinča
300 grama pečuraka
3 čena belog luka
Mala glavica crnog luka
Kocka pileće supe
Decilitar belog vina
Majčina dušica
Peršun
So, biber

Priprema:

Kocku rastvorite u 700 mililitara vode, i dodajte vino. Zagrejte dok ne proključa, potom ubacite integralni pirinač, poklopite i smanjite vatru na srednju. Integralni pirinač se dugo kuva, pa bi trebalo da krčkate poklopljeno najmanje 45 minuta.

Za to vreme, isecite crni i beli luk na sitno, a pečurke na režnjeve. Zagrejte malo maslinovog ulja i propržite povrće, začinite ga solju, biberom i sušenom majčinom dušicom.

Kada je pirinač mek, dodajte povrće i mešajte još par minuta. Servirajte posuto svežim peršunom.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.