Ako želite nešto slatko što se brzo i lako sprema, a još brže jede, ovi medenjaci su odličan izbor! Recept je veoma lak, bukvalno može i dete da ih spremi!

Sastojci su jeftini a priprema laka, a ovaj keks možete i zamrznuti, bilo pečen ili u obliku testa, pa zagrejati ili ispeći kada poželite nešto slatko. Čuvajte ih na hladnom i tamnom mestu i ostaće sveži i do nedelju dana, a pogledajte i recept za mafine s medom!

Sastojci:

200 grama maslaca na sobnoj temperaturi
220 grama smeđeg šećera
4 kašike meda
300 grama brašna
Kesica praška za pecivo
1 jaje

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni i papir za pečenje stavite na pleh.

Maslac i šećer mutite mikserom 3-4 minuta dok ne dobijete gustu, kremastu smesu i šećer se istopi. Dodajte sve ostale sastojke i mutite dok ne dobijete testo. Kašičicom ga vadite na papir za pečenje i svaki keksić spljoštite malo, mada će se još izravnati tokom pečenja.

Pecite 12-15 minuta dok ne dobiju lepu zlatnu boju.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.