Svinjski kare sa čedar sirom, pirinčem i meksičkom mešavinom

Potrebno:

- 400 grama laks karea

- 150 grama čedar sira (može i gauda)

- pakovanje "Frikom meksičke mešavine"

- 100 grama integralnog pirinča

- so, biber, kumin, ljuta papričica, beli luk u prahu ili granulama

- kašičica majčine dušice i ruzmarina

Priprema:

Meso ispržite u tiganju. Svaku šniclu posolite i pobiberiti, dodajte i malo belog luka, kumina, seckane čili paprike. Kada meso bude gotovo, sklonite ga, a u isti tiganj dodajte "Frikom meksičku mešavinu" i nalijte vodom da ogrezne.

U dubljoj podusi obarite pirinač, dodajte mu majčinu dušicu i ruzmarin.

U vatrostalnu posudu poređajte meso, na svako parče stavite sir, i pecite na 200 stepeni Celzijusovih, oko deset minuta.

Meso servirajte u velikom plitkom tanjiru, tako što ćete prvo staviti po kašiku "Frikom meksičke mešavine" i pirinča, a preko toga meso.

Pogledajte video:

Probajte i ova fantastična jela:

Ovo niste probali: Slatka pica

Piletina koja se, bukvalno, topi u ustima

Vruće korpice za vruću atmosferu

Ako (ne) volite ribu...

Ako ste se zaželeli leta...

I zdravo i ukusno? Može!

Vreme je da očistite svoja creva