Svinjski kare sa čedar sirom, pirinčem i meksičkom mešavinom
Potrebno:
- 400 grama laks karea
- 150 grama čedar sira (može i gauda)
- pakovanje "Frikom meksičke mešavine"
- 100 grama integralnog pirinča
- so, biber, kumin, ljuta papričica, beli luk u prahu ili granulama
- kašičica majčine dušice i ruzmarina
Priprema:
Meso ispržite u tiganju. Svaku šniclu posolite i pobiberiti, dodajte i malo belog luka, kumina, seckane čili paprike. Kada meso bude gotovo, sklonite ga, a u isti tiganj dodajte "Frikom meksičku mešavinu" i nalijte vodom da ogrezne.
U dubljoj podusi obarite pirinač, dodajte mu majčinu dušicu i ruzmarin.
U vatrostalnu posudu poređajte meso, na svako parče stavite sir, i pecite na 200 stepeni Celzijusovih, oko deset minuta.
Meso servirajte u velikom plitkom tanjiru, tako što ćete prvo staviti po kašiku "Frikom meksičke mešavine" i pirinča, a preko toga meso.
Pogledajte video:
Probajte i ova fantastična jela:
Ajzea Kenan je heroj, a Zvezda je tim za plejof: Pobeda crveno-belih, zvuk sirene doneo trijumf!
Biće proglašen Dan žalosti u Srbiji zbog masakra na Cetinju: Vlada sutra donosi odluku
Zvezda pokorila Španiju, sad neće mrdati iz Beograda: Mesec dana neće morati dalje od "Pionira"!
"Oni tuku, a sudije ne sviraju faulove, nemoguće je pobediti!": Trinkijeri pobesneo posle poraza u Evroligi
"Željko nam je pokazao snimak i to je preokrenulo sezonu": Džouns za MONDO otkrio detalje sa sastanka Partizana