Nemate za kartu do Meksika, ali imate za OVO jelo | Mondo Portal

  • Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.
Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuhinja

Nemate za kartu do Meksika, ali imate za OVO jelo

Izvor mondo.rs
Izvor mondo.rs

Meksiko je daleko, ali mirise i ukuse te zanimljive zemlje možete da osetite i u svojoj kuhinji. Ovako...

Svinjski kare sa čedar sirom, pirinčem i meksičkom mešavinom

Potrebno:

- 400 grama laks karea

- 150 grama čedar sira (može i gauda)

- pakovanje "Frikom meksičke mešavine"

- 100 grama integralnog pirinča

- so, biber, kumin, ljuta papričica, beli luk u prahu ili granulama

- kašičica majčine dušice i ruzmarina

Priprema:

Meso ispržite u tiganju. Svaku šniclu posolite i pobiberiti, dodajte i malo belog luka, kumina, seckane čili paprike. Kada meso bude gotovo, sklonite ga, a u isti tiganj dodajte "Frikom meksičku mešavinu" i nalijte vodom da ogrezne.

U dubljoj podusi obarite pirinač, dodajte mu majčinu dušicu i ruzmarin.

U vatrostalnu posudu poređajte meso, na svako parče stavite sir, i pecite na 200 stepeni Celzijusovih, oko deset minuta.

Meso servirajte u velikom plitkom tanjiru, tako što ćete prvo staviti po kašiku "Frikom meksičke mešavine" i pirinča, a preko toga meso.

Pogledajte video:

MONDO Kuhinja: Svinjski kare i Frikom meksička mešavina
Izvor: YouTube

Probajte i ova fantastična jela:

Ovo niste probali: Slatka pica

Piletina koja se, bukvalno, topi u ustima

Vruće korpice za vruću atmosferu

Ako (ne) volite ribu...

Ako ste se zaželeli leta...

I zdravo i ukusno? Može!

Vreme je da očistite svoja creva

Inicijalizacija u toku...

Komentari 7

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Grobarcina Pariz 51+

Bio u Meksiku na Rivijeri Maja od Kankuna do Tuluma 7 godina uzastopno od 2008 nikad manje od 15 dana a kad je bio onaj vulkan na Islandu ostali smo zbog nemogucnosti da se vratimo 4 pune nedelje u hotelu all inclusive u Plaji del Karmen.Fenomenalna zemlja prelepe plaze i meksicka hrana uz Marijache....

Meksikanac

Ja zivim u Meksiku i ovo sto vi pisete nema veze s vezom...koristite priliku da promovisete frikomove proizvode koji vas sponzorisu.Sramota!

GGMU

Samo ovaj kumin kosta 300 dinara i to 100 grama.

HOROSKOP

KOLUMNE

KUHINJA