Kuhinja

Najjednostavniji recept za omiljenu italijansku pastu!

Izvor mondo.rs

Samo TRI sastojka su vam potrebna za recept koji Italijani obožavaju!

Ovaj veoma jednostavni recept sastavni je deo italijanske kuhinje već decenijama, uglavnom zbog lako dostupnih sastojaka, koji pritom imaju i dug rok trajanja.

"Kačo e pepe" (cacio e pepe) znači doslovno "sir i biber", i ova testenina je veoma ukusan, pikantan prilog, ili lagana večera uz salatu.

Osnovni sastojci su samo biber, parmezan i testenina, ali naravno da su vam potrebni i voda i so kako biste obarili testeninu. Tradicionalno se priprema sa špagetima, ali možete iskoristiti oblik testenine po svom izboru.

Imamo još dobrih ideja za ukusna jela, isprobajte naš recept za musaku od tikvica, predlažemo da je servirate uz brzi hleb sa sodom bikarbonom! Ne propustite ni recept o kojem se priča, najbrži hleb bez mešenja.

Sastojci:

400 grama suve testenine
50 grama parmezana
Crni biber

Priprema:

Testeninu obarite u posoljenoj vodi prema uputstvu s pakovanja. Parmezan izrendajte sitno, ili samo sipajte u veću činiju ako ste kupili već narendani. Kada je pasta skuvana "al dente", prebacite je u činiju za serviranje sa parmezanom, i dodajte nekoliko kašika vode u kojoj se kuvala - ta voda sadrži skrob, i zajedno sa otopljenim parmezanom napraviće sos. Dobro začinite sveže mlevenim crnim biberom i servirajte toplo.

Isprobajte osnovni recept, a "kačo e pepe" pastu možete nadograditi i prilagoditi svom ukusu. Iako bi se Italijani "mrštili", slobodno dodajte pavlaku za kuvanje ako želite kremastiji ukus, ljutu tucanu papriku ako volite pikantno, kockice šunke ili pršute, svežu rukolu…

Tagovi