Ukus leta

Probajte nešto novo: Sočne krmenadle sa breskvama

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Pravi letnji recept za gurmane!

Ako volite krmenadle, sigurno znate da ovo meso ide i uz slatke ukuse. Svinjetina sa jabukama pravi je klasik, a leto je vreme da isprobamo nove ukusne stvari!

Evo kako da pripremite krmenadle sa breskvama!

Sastojci:

Dve krmenadle

Četiri breskve

Tucana ljuta paprika

Dve kašike meda

Dva čena belog luka

Maslinovo ulje

So, biber

Priprema:

Zagrejte ulje u tiganju, krmenadle dobro posolite, pobiberite i pospite sa malo ljute paprike.

Propržite krmenadle sa obe strane po nekoliko minuta, dodajte sitno seckani beli luk, neka pusti aromu u tiganj. Izvadite meso, dodajte breskve isečene na režnjeve i propržite ih dok ne omekšaju. Pred kraj zalijte medom i promešajte kako biste od soka koje je voće pustilo i meda dobili sos. Vratite krmenadle u tiganj da bi se sve zagrejalo i poslužite toplo.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi