Ako je Prvi maj dan kada se odričete zdravih navika u ishrani, onda je važno da znate na koji način možete da jedete meso sa roštilja, bez griže savesti. Ne može se poreći da je hrana sa roštilja obično masna i teška. O zaslađenim sokovima i velikim količinama alkohola da i ne govorimo. Oni obezbeđuju samo prazne kalorije i negativno utiču na vaše zdravlje sledećeg dana.
Porodično okupljanje može da bude zasnovano na boljim i izbalansiranim obrocima, čak i sa roštilja. Kada je u pitanju alkohol, možda je sve što vam treba čaša vina ili osvežavajuća limunada bez šećera? Ako su na vašoj trpezi do sada dominirale masne kobasice, onda pogledajte koja jela će pozitivno uticati na vaše telo i zdravlje.
Šta treba izbegavati prilikom roštiljanja?
Pre svega, ne kupujte gotovo marinirano meso u supermarketima. Ovi proizvodi imaju štetne sastojke i mnogo nepotrebnih aditiva. Mnogo je bolje kupiti sveže meso i pripremiti aromatičnu marinadu. Nažalost, prilog bez kojeg većina ljudi ne može da zamisli roštilj, jesu gotovi sosovi. Ovo su proizvodi sa veoma dugačkim sastavom, naći ćete puno šećera i mnogo drugih sastojaka koji nisu preporučljivi. Uumesto kupovine gotovih sokova, možete da pripremite osvežavajuću limunadu bez šećera, koja savršeno gasi žeđ.
Šta je najbolje jesti sa roštilja?
Ražnjići sa povrćem
Ražnjići su odlična opcija za roštilj. Verzija od povrća je idealna opcija i može da bude odličan dodatak pilećim ili ćurećim prsima. Zahvaljujući ovoj kombinaciji, dobićete ukusan i hranljiv obrok. Ovde imate puno slobode kada je ukus u pitanju. Možete da izaberete svoje omiljeno povrće i napravite kombinaciju namirnica po želji. Odlično se slaže, između ostalog, sa patlidžanom, tikvicama, paprikom i lukom.
Riba
Ribu svakako treba uključiti u ishranu. Ovo je proizvod koji je bogat vrednim omega-3 kiselinama i mnogim drugim vrednim sastojcima koji pozitivno utiču na zdravlje. U kombinaciji sa povrćem predstavljaju idealan obrok sa roštilja.
Piletina ili ćuretina
Bez oklevanja odustanite od masnog mesa od kojeg se osećate teško i pospano. Na primer, piletina ili ćuretina na žaru je mnogo bolji izbor. Ovo jelo je bogat izvor proteina, a nakon što ga pojedete, osetićete energiju.
BONUS VIDEO: Kako se pravi roštilj sos
(MONDO/T.V.)
Mesec dana Partizanovih poraza: Evroligaška sezona već izmiče iz ruku crno-belima
Zamenio Srbiju Bosnom i Hercegovinom, pa doživeo debakl 7:0! Košmarni debi Baždara za novu reprezentaciju
Partizan u ABA mora da dobije pojačanje: Željko mu našao ulogu, da ne bude prvi precrtan!
"Bilo je čudnih odluka...": Drčelić se oglasio nakon poraza Zvezde u Evroligi!
Otac Predrag Popović u nesvakidašnjem izdanju: Evo kako uživa i čime sa bavi kada nije u crkvi