SRBIJA ISPALA SA EVROPSKOG PRVENSTVA!

Fudbalska reprezentacija Srbije završila je učešće na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu.

Kurir/Nemanja Nikolić

Fudbalska reprezentacija Srbije završila je takmičenje na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj osvajanjem četvrtog mesta u grupi - tim selektora Stojkovića osvojio je dva boda remijima protiv Slovenije i Danske, uz poraz protiv Engleza u prvom kolu. Kada je bilo najbitnije, Srbija je protiv Danske pokazala tvrdu igru, bez mnogo dopuštenih šansi, ali i sa velikim problemima kada je trebalo ugroziti gol rivala.

Na kraju susreta su istovremeno na terenu bili Sergej Milinković-Savić, Dušan Tadić, Luka Jović, Dušan Vlahović i Aleksandar Mitrović, ali... Falilo je nešto, falilo je konkretnosti, falilo je više stvorenih prilika ispred Kaspera Šmajhela. Da ih je bilo, možda bi se i mreža zatresla više od jednom - ono kad su zbog ofsajda Luke Jovića sudija i VAR poništili gol "orlova".

Druga važna odluka bio je nedosuđeni penal nad Aleksandrom Mitrovićem u samom finišu meča, nakon čega je napadač dobio ćžuti karton zbog prigovora. Možda bi večeras sve bilo drugačije da je francuski arbitar Leteksije odlučio da pokaže na belu tačku. Ovako, Srbija je ostala na poslednjem mestu u grupi iz koje će tri tima plasirati dalje.

Uživo
0:55

Konačan plasman!

Ovako je završena grupa u kojoj se nalazila Srbija!

0:40

Tadić odgovorio Bogdanoviću!

Nakon ispadanja sa Evropskog prvenstva, novinari su od kapitena Dušana Tadića dobili komentar i na račun Radeta Bogdanovića!

0:20

Piksijeva oproštajna konferencija!

Pročitajte šta je selektor Srbije Dragan Stojković rekao na rastanku sa medijima u Nemačkoj!

0:15

Bogdanović udario po Piksiju!

Nekadašnji fudbalski reprezentativac Rade Bogdanović oštro je kritikovao selektora Srbije Dragana Stojkovića nakon eliminacije Srbije sa Evropskog prvenstva u fudbalu!

0:05

Prve reči selektora!

U razgovoru sa Aleksandrom Stojanovićem, selektor Dragan Stojković isticao je pozitivne strane igre Srbije na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

23:50

Ocene!

Pročitajte kako je kolega Milutin Vujičić gledao učinak reprezentativaca Srbije na meču protiv Danske!

This browser does not support the video element.

Piksi bacio akreditaciju po završetku  Kurir

23:35

Bogdanović o Tadiću!

Kapitena reprezentacije Srbije Dušana Tadića prokomentarisao je fudbalski analitičar Rade Bogdanović, nekadašnji reprezentativac poznat po britkom jeziku.

23:30

Mitrović!

"Dali smo sve od sebe, ostavili smo sve na terenu. I mentalno i emotivno i fizički smo iscrpljeni. Borba i požrtvovanje nisu sve, ima stvari koje su morale bolje, na taktičkom nivou. Nismo iskreirali danas dovoljno šansi, nismo bili opasni po gol. To nas je koštalo pobede. Ostaje gorak utisak. Najgori je utisak kad si tu, kad možeš, kad vidiš da sa svima možeš... Mislim da nismo odradili šta je do nas dovoljno dobri. Treba svi da odradimo analizu. I u Kataru je bio ovakav osećaj, drugi put nam se događa. Ispražnjeni smo... Ne znam šta bih rekao osim da se zahvalim navijačima na podršci. Nažalost, nismo uspeli da ostvarimo ono što smo zacrtali pre početka turnira", rekao je Aleksandar Mitrović.

23:20

Zvižduci!

This browser does not support the video element.

Čuju se zvižduci za igrače Srbije  MONDO/Milutin Vujičić

23:18

Milenković!

"Ne bih o individualnim stvarima. Mislim da je ekipa danas verovala, ostavili smo na terenu poslednju kap znoja. Želeo bih da se izvinim naciji. Na staduionu je bilo oko 35.000 naših ljudi. Zaista mi je žao, ali na greškama se uči. Idemo dalje. Veoma tvrda utakmica, protiv organizovane ekipe koja se dobro brani. Pokušali smo svim silama", rekao je defanzivac Nikola Milenković nakon meča.

23:17

Kritika Radeta Bogdanovića!

Fudbalski analitičar u studiju RTS, nekadašnji fudbaler Rade Bogdanović, govorio je odmah posle meča.

23:15

Tadić!

"Veliko razočaranje. posle Dohe smo zacrtali da prođemo, a nismo uspeli. Razočarani smo. Ponosan sam na ovu grupu momaka, znam da im je bilo teško, zbog dugih sezona i bez zimskih pauza... Neki momci će imati šest-sedam dana slobodno. Svi su želeli da se žrtvuju za svoju zemlju, dali su sve od sebe, meni je ćast i zadovoljstvo što sam deo ove grupe momaka. Naravno da je neuspeh, hteli smo da prođemo dalje. Realno govoreći je neuspeh, težimo ka boljem i to je ljudski i normalno. Treba analizirati utakmice i videti šta tačno treba da popravimo. Imali smo neverovatnu podršku, zahvalni smo im na tome. Rekao sam igračima pre utakmice da treba da ginemo za ove ljude. Videli smo koliko im znači da ih usrećimo. Dugujemo im zahvalnost. Žal je što ih nismo obradovali", rekao je kapiten reprezentacije Srbije.

23:10

Rajković!

"Žal... Definitivno žal. Ovo je fenomenalna grupa momaka, skupili smo se i vredno radili, verovali smo. Mislim da smo zaslužili da prođemo dalje. nije nam se dalo. Pod utiscima sam, ne znam šta da kažem. Mislim da smo pokazali kako se voli Srbija i kako se bori za Srbiju. Nemam ništa od toga što sam najbolji igrač Srbije na turniru, bolje da sam primao po pet golova. Želim da se zahvalim navijačima što su došli u ovolikom broju da nas bodre", rekao je golman Predrag Rajković.

23:00

A penal?!

Ovo je najkontroverznija odluka poslednjeg kola grupne faze na Evropskom prvenstvu - Aleksandar Mitrović oboren je u kaznenom prostoru, a sudija i VAr su procenili da nije za penal!

22:58

I Mitrović bio podrška!

Među navijačima Srbije večeras je bio i povremeni košarkaški reprezentativac, nekadašnji kapiten Crvene zvezde Luka Mitrović.

22:56

Poništen gol Srbije!

Pogledajte koliko je falilo da Luka Jović ponovo postane heroj, a Srbija se domogne nokaut faze takmičenja. Centimetri su bili u pitanju!

22:54

KRAJ - 0:0!

Francuski sudija odlučio je da odsvira kraj meča 15 sekundi pre isteka nadoknade koju je sam odredio, a kraj meča znači i kraj takmičenja za "orlove" na EURO 2024!

22:52

90+3. minut - Tadić!

Namestio se kapiten Srbije, odlično centrirao pred gol Danaca, ali nije bilo nikoga da skrene loptu u gol. Završila je i ona u naručju Kaspera Šmajhela.

22:50

90+2. minut - Sergej...

Odličnu je šamnsu imala Srbija, ostao je sergej Milinković-Savić na ivici kaznenog prostora, ali je preslabo šutirao ka Šmajhelu!

22:49

Još pet minuta!

Francuski sudija Fransoa Leteksije odredio je koliko će vremena biti nadoknađeno.

22:47

89. minut - Vlahović!

Hteo je SMS ka Tadiću, a kad se lopta odbila do njega probao je da pronađe vlahovića. Udarac glavom srpskog napadača otišao je preko gola!

22:46

88. minut - Izmene!

Obojica selektora prave poslednje promene na meču.

Kod Srbije je na terenu Sergej Milinković-Savić umesto Saše Lukića, a kod Danaca je Kristijana Eriksena zamenio Jusuf Poulsen.

22:43

Bogdanović zbunjen!

Ovako je Rade Bogdanović na poluvremenu komentarisao igru Srbije!

22:41

83. minut - Karton za Mitrovića!

Aleksandar Mitrović je opomenut nakon protesta jer nije dosuđen penal za Srbiju u samom finišu meča!

22:39

81. minut - Mitrović!

Sjajno se Vlahović izborio za loptu koja je ubačena iza poslednje linije Danaca, ona se srećom dokotrljala do Aleksandra Mitrovića, ali... Otvorio je stopalo Mitar i nije uspeo da pogodi dalji ugao gola Kaspera Šmajhela!

22:34

77. minut - Dvostruka izmena!

Promene i kod Danaca - umesto Hjulmana i Baha na terenu su sada Tomas Dilejni i Viktor Kristijansen.

22:31

73. minut - Još jedna izmena!

Filip Mladenović menja Srđana Mijailovića, koji je majstorski odradio postavljene zadatke. Sada će Srbija napraviti malu promenu i na terenu - Mladenović će na levi bok, a Živković se seli desno.

22:26

67. minut - Svi u napad!

E, sad više nema šta da se čeka! Dragan Stojković je uveo na teren Dušana Vlahovića, a izveo Ivana Ilića! Tri klasična napadača na terenu i Dušan Tadić odmah iza njih.

22:24

65. minut - Vestergor!

Ostavili smo najboljeg skakača u ekipi Danske Janikja Vestergora samog nakon prekida, ali srećom pa je Predrag Rajković zaustavio i taj udarac.

22:19

62. minut - Hjulman!

Ajde, upisaćemo da je probao... Nije Danac bio ni blizu kada je probao sa preko 20 metara, lopta je otišla visoko preko gola.

22:17

59. minut - Druga izmena Danaca!

Izlazi Hejlund, umesto njega je na terenu Kasper Dolberg, iskusan fudbaler koji bi mogao da bude opasan po gol Rajkovića.

22:11

54. minut - OFSAJD!

Poništen je autogol Danaca, nakon akcije Luke Jovića. Srpski napadač se našao u nedozvoljenoj poziciji kada mu je Dušan Tadić ubacio loptu u prostor.

22:09

51. minut - Skov Olsen!

Lako je rezervista Danske izbacio iz igre Strahinju Pavlovića, ali je njegov udarac na putu do gola izblokirao jedan od srpskih defanzivaca, verovatno Nikola Milenković.

22:06

Kakva najava meča...

Pročitajte šta je komentator RTS Aleksandar Stojanović pričao na početku susreta, pred okršaj Srbije i Danske!

22:03

46. minut - Nastavljamo!

U nastavku meča za Srbiju će igrati kapiten Dušan Tadić i strelac jedingo gola na turniru Luka Jović. Oni su zamenili gudelja i Samardžića. Kod Danaca je Andreas Skov Olsen zamenio Jonasa Vinda.

21:55

21:50

Novak i himna!

Pogledajte kako je najbolji teniser svih vremena Novak Đoković pevao Bože pravde!

21:48

POLUVREME - 0:0!

Nismo videli mnogo, nije bilo pravih šansi, a za to je zaslužna Srbija. Selektor Stojković izveo je na teren defanzivniji tim, zacementirao odbranu Srbije i prepustio loptu Dancima. jasna je ideja - napašćemo u nastavku meča, svežim igračima sa klupe. A šansu čekaju Sergej Milinković-Savić, Dušan Tadić, Luka Jović, Dušan Vlahović...

21:46

Mitrović vs Vestergor!

Srpski napadač ostavljen je usamljen na protivničkoj polovni, gde vodi teške bitke protiv nekoliko defanzivaca Danske. Uglavnom mu je rival Janik Vestergor, koji se često "zalepi" za srpskog napadača i ne dozvoljava mu da primi loptu.

21:40

39. minut - Vind!

Dobru priliku imali su Danci nakon što su napali po desnom boku, a Vind je ostao usamljen na ivici kaznenog prostora. Probao je da ugrozi Rajkovića, ali je lopta otišla visoko preko gola.

21:33

32. minut - Rajković!

Trpi napade Srbija, ali odbrani samopouzdanje uliva izuzetno pouzdani Predrag Rajković. Još jednom je dobro odbranio, ovog puta udarac Hejlunda sa distance.

21:31

30. minut - Još jedan žuti!

Prekršaj nad Ivanom Ilićem pred kaznenim prostorom Srbije doneo je žuti karton i Mortenu Hjulmanu.

21:28

28. minut - Žuti i Dancima!

Zbog prekršaja nad strahinjom Pavlovićem na sredini terena opomenut je ofanzivac Jonas Vind.

21:23

23. minut - Poništeno!

Neverovatna situacija pred golom Srbije! Eriksen je izvodio korner sa desne strane, a jedan od njegovih saigrača držao je Rajkovića kako on ne bi mogao da interveniše. Lopta je prvo izašla van terena, pa završila u mreži nemoćnog Rajkovića, ali je sudija na vreme primetio da nije sve bilo po pravilima.

21:23

22. minut - Rajković!

Najbolji igrač Srbije na turniru još jednom je na visini zadatka. Ovog puta je Predrag Rajković zaustavio udarac sa distance Kristijana Eriksena.

21:15

Pozdrav sa selektorom!

Pogledajte kako su se pozdravili najbolji teniser svih vremena Novak Đoković i aktuelni selektor Srbije Dragan Stojković Piksi!

21:12

11. minut - Prvi napad Srbije!

Oslobodili su se "orlovi" i zaigrali malo bolje, a od ove akcije moglo je da ispadne nešto... Saša Lukić je poslao loptu u prazan prostor za Andriju Živkovića, ali je to bilo prejako za krilnog fudbalera.

21:05

4. minut - Žuti karton!

Već na samom početku meča Nikola Milenković je dobio žuti karton. Njemu je pobegao Rasmus Hejlund, a srpski defanzivac oborio ga je povlačenjem sa leđa.

21:04

Novakova poruka!

Najbolji svih vremena oglasio se pre meča i poslao je jaku poruku reprezentativcima. Pročitajte šta je Novak Đoković rekao fudbalerima Srbije!

21:01

1. minut - Počinjemo!

Danska ima loptu na početku utakmice, a ukoliko ste zaboravili ovo je sastav Srbije na početku meča:

20:55

Pozdrav sa svima!

Novak Đoković se srdačno pozdravio sa reprezentativcima pred meč! Samo da im prenese malo šampionske energije!

20:50

Ako ovo nije motivacija!

Pogledajte kako Novak Đoković uživa uz Marš na Drinu, pred ključni meč Srbije na Evropskom prvenstvu!

20:40

Analiza sastava Srbije!

Dragan Stojković Piksi izabrao je 11 igrača za početak meča protiv Danske, a njegovu odluku prokomentarisali su nekadašnji fudbaleri i sportski radnici Rade Bogdanović, Aleksandar Janković i Miroslav Vjetrović!

20:35

Verujemo u Lazara!

Selektor mu stavio ruku na rame, a onda ga poslao na teren da pobedi Dance!

20:25

Novak je tu!

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković prisutan je na utakmici Srbija - Danska! Iako ima mnogo obaveza u ovom delu sezone, jer se oporavlja od operacije meniskusa i priprema za nastup na Vimbldonu, najbolji ikada je odlučio da poseti Minhen i pruži podršku fudbalskoj reprezentaciji!

Pogledajte ekskluzivan snimak nastao na stadionu, dok je Đoković izlazio na teren!

20:15

Na terenu!

Reprezentativci Srbije prošetali su stadionom u Minhenu. Pogledajte fotografije sa lica mesta:

20:05

Mijailović kao iznenađenje!

Univerzalac Crvene zvezde Srđan Mijailović biće najveće iznenađenje u startnoj postavi Srbije za treći meč na Evropskom prvenstvu. On će zauzeti mesto na desnoj strani terena, dok će se Andrija Živković preseliti levo i pokušati sa te strane da opasnije ugrozi Dance.

Za Mijailovića će ovo biti debi na velikim takmičenjima, a do sada ima sedam nastupa za A selekciju. Pet je upisao davne 2012. godine, a preostala dva u martu 2024. godine.

19:55

Sastav Danske!

Ovako će večeras igrati naš protivnik: Šmajhel - Andersen, Kristensen, Vestergor - Bah, Hejbjerg, Hjulmand, Mele - Eriksen - Hejlund, Vind

19:50

SASTAV!

Srbija: Rajković - Veljkovi, Milenković, Pavlović - Mijailović, Ilić, Gudelj, Živković - Samardžić, Lukić - Mitrović.

19:45

Navijači!

Pogledajte kako su srpski navijači po Minhenu čekali današnji meč:

19:35

Šta misle navijači?

Prošetali smo centrom Beograda i pitali navijače reprezentacije Srbije šta misle o utakmici protiv Danske. Da li Srbija prolazi u nokaut fazu? Pogledajte njihove odgovore!

19:25

Ovako je izgledao poslednji trening!

19:15

Samardžić je adut!

Gotovo sigurno mesto u startnoj postavi ima fudbaler Udinezea Lazar Samardžić, jedan od najkreativnijih fudbalera Srbije. To je bilo jasno i na osnovu konferencije za medije i na osnovu treninga u Augzburgu, poslednjeg pred meč.

19:05

Ceca i JK!

Dve najpopularnije srpske pevačice, Svetlana Ceca Ražnatović i Jelena Karleuša imale su komentare na račun reprezentacije Srbije tokom evropskog prvenstva.

Ceca je kao nekadašnja vlasnica fudbalskog kluba Obilić, ali i tašta reprezentativca Nemanje Gudelja sebi dala za pravo da podeli savete selektoru Piksiju, dok se Jelena oglasila kao supruga fudbalera, nekadašnjeg predstavnika reprezentacije na Mundijalu, Duška Tošića.

18:55

Konferencija Piksija!

Evo šta je selektor pričao pred meč protiv Danske, ključni okršaj na Evropskom prvenstvu.

18:45

This browser does not support the video element.

Dajte Dance da se igramo u kafiću  MONDO/Milutin Vujičić

18:35

Navija i Ana Ivanović!

Nekadašnja srpska teniserka, svojevremeno grend slem šampionka i najbolja igračica planete Ana Ivanović pokazala je da navija za Srbiju fotografijom na društvenim mrežama. Obukla je duks reprezentacije i njemu pozirala nekoliko sati pred meč.

18:25

Očekivani sastav!

Ko će istrčati na teren u dresu Srbje? Čini se da selektor priprema nove promene u timu za Dance!

18:15

Šok za Hrvaticu!

Jedna od najboljih atletičarki u istoriji ovih prostora, hrvatska skakačica uvis Blanka Vlašić, saznala je da je suprug vara dok je gledala njegovo televizijsko uključenje. Javio se video pozivom iz hotelske sobe, a u pozadini su bile ženske noge!

Ovo nema direktne veze sa Srbijom, ali da vam pokažemo kakve sve pikanterije donosi Evropsko prvenstvo.

18:05

Nema teško!

Sad Srbija mora da se pokaže! Ostalo nam je još samo da se dokažemo na velikoj sceni, a Piksi mora da povede tim u boj!

17:55

Provokacija Danaca!

Navijači Srbije u metrou "peckaju" Dance! Pogledajte kako to izgleda...

17:45

Hapšenja u Minhenu!

Nakon sukoba srpskih i albanskih navijača nemačka policija bacila je suzavac, a zatim i uhapsila pojedine navijače fudbalske reprezentacije Srbije!

This browser does not support the video element.

Tuča, hapšenje marijenplac  Privatna arhiva

17:35

Mijatova poruka!

Nekadašnji Piksijev saigrač Predrag Mijatović imao je važan savet za selektora Srbije!

17:25

Tuča u Minhenu!

Nekoliko sati pred meč dogodio se navijački sukob na Marijen Placu, a navodno su Albanci napali srpske navijače!

This browser does not support the video element.

Tuča navijača na Marijen Placu  Privatna arhiva

17:15

Reprezentativac među navijačima?

Ko je ovaj čovek?! Neverovatna je sličnost sa jednim od srpskih reprezentativaca, Piksijevim jakim adutom za meč protiv Danaca!

17:05

Ko je najlepši srpski fudbaler?

Pitali smo navijačice Srbije po Minhenu... Zapravo, nismo mi, kolega Milutin Vujičić je odradio to umesto nas. Pogledajte kog Dušana su izabrale i koga su još pomenule pored Tadića i Vlahovića!

16:55

Požar u Minhenu!

Pred meč Srbije i Danske morala je da interveniše policija, koja je odmah obezbedila mesto na kojem se desio požar. Navijači Srbije neko vreem nisu mogli metroom ka stadionu!

16:45

Spektakl!

Srpski navijači u Minhenu pevali su "Izađi mala", a onda dobili potpuno neočekivan odgovor od Nemice sa prozora!

This browser does not support the video element.

Navijači Srbije pevaju izađi mala   MONDO/Milutin Vujičić

16:35

Poslušajte Marš na Drinu!

Ovako Srbi čekaju najbitniji meč na Evropskom prvenstvu!

16:25

Kakva je ovo zastava?!

Danci će je raširiti preko tribine, a UEFA im ne dozvoljava da se takmiče!

16:15

Jokić nije najbolji!

Kolega Milutin Vujičić imao je zanimljiv razgovor u Minhenu, a tamo mu je Kanađanin Mark otkrio ko je najbolji Srbin u istoriji NBA lige!

This browser does not support the video element.

Mark iz Kanade tvrdi da je najbolji srpski košarkaš Pit Maravič  MONDO/Milutin Vujičić

16:05

Drugi deo kalkulacija!

Postoji scenario po kojem Srbija može u drugu fazu Evropskog prvenstva i sa osvojenim bodom protiv Danske. Ovo su svi uslovi koji treba da se ispune za tako nešto:

  • Pobeda Engleske protiv Slovenije
  • Pobeda Turske protiv Češke
  • Pobeda ili remi Portugala protiv Gruzije

Konačan rasplet u grupi F, koja bi mogla da nas zanima ukoliko večeras osvojimo samo bod, biće poznat u sredu oko 23:00, što znači da ćemo puna 24 časa morati da strepimo za mesto u nokaut fazi.

16:00

Navijači u Minhenu!

Pogledajte kakvu atmosferu prave Srbi:

This browser does not support the video element.

Marš na Drinu u Minhenu  MONDO/Milutin Vujičić

15:55

Spasao nas Lukin gol!

U dosadašnjem toku turnira Srbija je postigla samo jedan pogodak, a on je delo Luke Jovića. Napadač italijanskog Milana zatresao je mrežu iza Jana Oblaka u petom minutu nadoknade i tako "orlovima" doneo izjednačenje vredno boda, ali i nade da mogu da prođu dalje! Prisetite se kako je Jović savladao Oblaka, dečka srpske teniserke Olge Danilović.

15:50

Kalkulacije!

Već su doigrani svi mečevi u grupama A i B, gde su treće pozicije zauzele reprezentacije Mađarske (tri boda) i Hrvatske (dva boda), pa je jasno da će Srbija pobedom sigurno igrati nokaut fazu. Podsećamo, četiri najbolje trećeplasirane selekcije obezbediće mesto među 16 u Evropi, a Srbiji su za to potrebna "samo" još tri boda protiv Danaca.

15:45

Dobar dan!

Fudbalska reprezentacija Srbije nastavlja učešće na Evropskom prvenstvu - nakon poraza od Engleske (1:0) i remija protiv Slovenije (1:1) na redu je utakmica protiv Danaca. Taj meč igraće se u Minhenu od 21:00, a može mnogo da donese Srbiji. Ukoliko "orlovi" zabeleže pobedu sigurno su u nokaut fazi takmičenja, dok bi u teoriji i remi mogao da bude dovoljan!