Pole su polovine krompira, koje se, blago posoljene, ispeku u rerni, a zatim namažu basom, vrstom sira koji se od davnina pravi u petrovačkom kraju i - to je to!
Basa je sveži, kremasti sir koji se najčešće priprema od kravljeg mleka, ali može i od ovčijeg i kozijeg. Pripada grupi mekih sireva i odlikuje se fantastičnim, blago kiselkastim ukusom. Pravi se po tradicionalnoj i jedinstvenoj recepturi iz zapadne BiH (Bosanski Petrovac).
Kiselo mleko ostavi se u gazi da se ocedi. U zavisnosti od vremena ceđenja, basa može biti mazivija ili tvrđa.
Ova vrsta sira priprema se, osim u petrovačkom kraju, još samo u Lici i na Kavkazu.
Basa je sir koji izuzetno povoljno deluje na probavni sistem, a posebno se preporučuje ljudima sa oslabljenom funkcijom jetre.
Petrušev dominirao, Zvezda šokirala Monako: Kodi i Filip za muk u Monte Karlu!
Kevin Panter spreman za Željkove zamke! Intervju: Tek kad odeš shvatiš šta si ostavio
Nedović tražio izmenu i samo seo na klupu! Loše vesti za Zvezdu, ovo ne valja
Šok za šokom u Evroligi, Zvezda ispala iz Top 6: Preokreti, produžeci i drame, loše vesti za crveno-bele!
"Ne gledamo tabelu, ne obraćamo pažnju na to!" Navijači u transu, ali Sferopulosa to ne zanima