Donosimo vam recept za burek sa mesom koji ćete moći da napravite kod kuće, a pročitajte i kako funkcioniše burekomat u Pančevu, bili smo tamo i isprobali ga!

Imamo još dobrih ideja za brza jela, za ručak isprobajte naš recept za musaku od tikvica, predlažemo da je servirate uz brzi hleb sa sodom bikarbonom!

Sastojci:

Pola kilograma debelih kora za pitu

Šoljica vode

Šoljica ulja

Tri šoljice mleka (sve merite istom šoljicom)

Kašičica soli

Za fil:

150 grama mlevenog mesa

Glavica crnog luka, sitno iseckanog

Soli i bibera po ukusu

Priprema:

Pakovanje kora podelite na dva jednaka dela. U šerpici pomešajte mleko, vodu, ulje i so, pa zagrejte da se umlači. Izdinstajte luk i meso, posolite i pobiberite po ukusu.

Okrugli pleh dobro podmažite, prvu koru stavite suvu, a ostale jednu po jednu umočite u zagrejano mleko i ostale tečne sastojke, pa složite u pleh.

Kad potrošite polovinu kora, stavite meso, a zatim složite ostale kore, koje ćete prethodno takođe umočiti u mleko.

Ostavite da odstoji pola sata, pa pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok ne porumeni. Služite toplo, uz jogurt. Prijatno!