Mekano testo, voće i mekani nadev - kombinacija ukusa koja osvaja čak i "istančana" nepca!
Sastojci
Za testo:
Dve kašičice praška za pecivo
Šolja i po brašna
¾ šolje šećera
Pola kašičice mlevenog kardamoma
¾ šolje slatke pavlake
Dve kašičice ekstrakta vanile
Jedno jaje
55 grama putera
Dve-tri zrele breskve
Za nadev:
Šolja seckanih oraha
Pola šolje smeđeg šećera
Kašičica mlevenog cimeta
Kašičica soli
¾ šolje brašna
Pola šolje belog šećera
Kašičica mlevenog kardamoma
115 grama hladnog putera (iseći na listiće)
Priprema:
Najpre pripremite nadev. Zagrejte rernu na 180 stepeni.
Pomešajte orahe, smeđi šećer, cimet, so, ¾ brašna, pola šolje belog šećera i kašičicu mlevenog kardamoma. Dodajte puter isečen na listiće i prstima izmešajte, tako da dobijete smesu koja podseća na pesak.
Zatim pripremite smesu.
Pomešajte prašak za pecivo, brašno, šećer i kardamom.
Umutite slatku pavlaku, pa dodajte ekstrakt vanile, jaje, istopljeni puter, pa mutite smesu još oko minut. U to dodajte suve sastojke, pa zatim blago izmešajte sve.
Operite breskve, pa ih isecite na listiće (ne previše tanke).
Smesu nalijte u pripremljen pleh, pa odozgo rasporedite breskve, blago pritiskajući da malo utonu u testo. Odozgo stavite nadev, opet blago pritiskajući rukama.
Pecite oko sat vremena, ostavite da se prohladi, pa poslužite.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.
Teodosić ovakav meč nije imao 14 godina! Navijači Partizana pamte kad je poslednji put imao nula asistencija!
"Obradović više ne računa na njega, Partizan traži drugog igrača": Otkriveno kakvo pojačanje žele crno-beli
Nemačka se priprema za rat sa Rusijom! Napravljen tajni plan, evo kako će postupiti u slučaju eksalacije sukoba
Uspavana Zvezda nije došla na derbi: Protiv Partizana ovakav nemaš šta da tražiš na terenu
Obradović izašao pred Grobare, pa čuo šta mu skandiraju: Podigao prst i tražio samo jedno, pogledajte