Mekano testo, voće i mekani nadev - kombinacija ukusa koja osvaja čak i "istančana" nepca!

Sastojci

Za testo:

Dve kašičice praška za pecivo

Šolja i po brašna

¾ šolje šećera

Pola kašičice mlevenog kardamoma

¾ šolje slatke pavlake

Dve kašičice ekstrakta vanile

Jedno jaje

55 grama putera

Dve-tri zrele breskve

Za nadev:

Šolja seckanih oraha

Pola šolje smeđeg šećera

Kašičica mlevenog cimeta

Kašičica soli

¾ šolje brašna

Pola šolje belog šećera

Kašičica mlevenog kardamoma

115 grama hladnog putera (iseći na listiće)

Priprema:

Najpre pripremite nadev. Zagrejte rernu na 180 stepeni.

Pomešajte orahe, smeđi šećer, cimet, so, ¾ brašna, pola šolje belog šećera i kašičicu mlevenog kardamoma. Dodajte puter isečen na listiće i prstima izmešajte, tako da dobijete smesu koja podseća na pesak.

Zatim pripremite smesu.

Pomešajte prašak za pecivo, brašno, šećer i kardamom.

Umutite slatku pavlaku, pa dodajte ekstrakt vanile, jaje, istopljeni puter, pa mutite smesu još oko minut. U to dodajte suve sastojke, pa zatim blago izmešajte sve.

Operite breskve, pa ih isecite na listiće (ne previše tanke).

Smesu nalijte u pripremljen pleh, pa odozgo rasporedite breskve, blago pritiskajući da malo utonu u testo. Odozgo stavite nadev, opet blago pritiskajući rukama.

Pecite oko sat vremena, ostavite da se prohladi, pa poslužite.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.