Gotovo da nema osobe koja ne voli krompir, zato pripremite ovaj obrok u kojem će uživati svi ukućani!

Sastojci:

Oko 650 grama crvenog kormpira

Dve kašike maslinovog ulja

Četiri jaja

¼ šolje pavlake za kuvanje

250 grama tvrdog sira

¼ šolje seckanog bosiljka

¼ šolje seckanog peršuna

Tri čena belog luka

Tri šolje spanaća

Priprema:

Zagrejte rernu na 230 stepeni.

Krompire oljuštite i isecite na listove, ne previše tanke, pa ih uvaljajte u mešavinu ulja pmešanog sa ¼ kašičicom soli i bibera. Poređajte sloj krompira u pripremljen pleh, pa pecite oko 20-25 minuta. Zatim smanjite temperaturu na 190.

U međuvremenu, ulupajte jaja, dodajte pavlaku za kuvanje i pola kačićice soli. Dodajte u to rendan sir, bosiljak i peršun, kao i iseckan beli luk. U velikoj posudi pomešajte krompir sa ovom mešavinom, dodajte i spanać. Vratite krompir u pleh, prekrijte folijom i pecite još oko 30-35 minuta, zatim sklonite foliju i vratite u rernu još pet minuta da se zapeče.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.