Domaću supu ništa ne  ože da zameni, možda će vam se dopasti i recepti za hladnu krem čorbicu od kukuruza i letnju minestrone supu.

Sastojci:

2 jajeta

60 g brašna

1 dl vode

3 kašike ulja

so

iseckan peršun

Supa:

3,5 l vode

600 g govedine od plećke

500 g junećih kostiju

3 glavice crnog luka sa ljuskom

1 vezica zeleni

1 kašika začina C

1 kašika iseckanog vlašca

Priprema:

Palačinke: Pomešati sve sastojke i ispeći malo deblje palačinke. Iseći ih na tračice. Meso i kosti staviti u lonac, naliti hladnom vodom i ostaviti da se kuva (skidati penu). Crni luk u ljusci iseći na pola, staviti u tiganj bez masnoće i prepeći, pa ubaciti u lonac. Opranu i očišćenu zelen dodati supi nakon sat vremena kuvanja. Kada meso potpuno omekša, procediti supu i vratiti je u lonac da još jednom provri. Supu začiniti po ukusu, posuti seckanim vlašcem i dodati tračice od palačinki. 

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.