Prema doktorki Kristi Gegnon, ako u redovnu ishranu uključite bundevu, umnogome ćete smanjiti rizik od pojave katarakte. Takođe, ovo povrće pomaže da ojačate mišićno tkivo, kosti i sluzokožu. Brojni nutricionisti su naveli bundevu, pod uslovom da je pripremate kako valja i na način da sačuva sve korisne materije, kao veoma korisnu namirnicu za mršavljenje, što je potvrdila dijetolog Makenzi Berdžes.
"Bundeva je dobra za mršavljenje, jer se uglavnom sastoji od vode. Ima malo kalorija, ali sadrži mnogo hranljivih materija", objasnila je.
Berdžes je dodala da vitamin C koji se nalazi u bundevi pomaže imunim ćelijama da se oslobode štetnih bakterija. A kalijum reguliše ravnotežu tečnosti i minerala u ćelijama tela, održava normalan krvni pritisak.
Nutricionista Mišel Rou istakao je da je bundeva bogata vlaknima koja efikasno zadovoljavaju glad i snižavaju holesterol. Osim toga, semenke bundeve sadrže antioksidante koji usporavaju proces starenja, kao i magnezijum, gvožđe, cink i mangan.
MONDO
Tužna partija Partizana: Navijači promrzli i nisu videli ama baš ništa!
Temperatura pada na -15 stepeni! Čubrilo otkrio detaljnu prognozu za zimu, evo kada će u Srbiji biti najhladnije
Putin je zbog ovog oružja naredio napad hipersoničnom raketom: Ubijen važan ruski general i 500 Severnokorejaca
Beograđanka za dva meseca dobila 3 kazne: Otkrivamo na kojim se sve lokacijama na auto-putevima meri brzina
Zvezdin Amerikanac hitno reagovao na pomen otkaza Sferopulosu: Šuter crveno-belih se oglasio na Instagramu