Slušaj vest

U radničkom odelu, sa šlemom i sav umazan ugljem, baš teško biste prepoznali bivšeg svetskog šampiona da ste ga videli u ovom izdanju. Nekadašnji dugogodišnji reprezentativac Nemačke Lukas Podolski je iskoristio slobodno vreme da poseti rudnik u Poljskoj u mestu Bielsovice.

"Bog vas blagoslovio, nemojte nikada zaboraviti odakle ste došli" napisao je bivši napadač Kelna, Bajerna iz Minhena, Arsenala, Intera i Galatasaraja uz sliku iz rudnika. Podoski je inače nedavno odigrao poslednji meč i oprostio se od fudbala u Kelnu.

Trenutno se bavi ugostiteljstvom jer ima lanac od više od 30 lokala koji prodaju kebabe. "Težak" je oko 200.000.000 evra, ali očigledno nije zaboravio da je potekao iz radničke porodice. "Mislim da je kebab još uvek jako jeftin, ali morali smo da podignete cene. Kad odete u piceriju, platite picu oko 10 evra, a sve što imate je testo, sos od paradajza i malo sira. Meni u Mekdonalsku platićete jednako kao i u mojem restoranu ili čak i više, a tamo ćete dobiti nekvalitetno s**nje od hrane", poručio je Podolski na društvenim mrežama dok je objašnjavao zašto diže cene. Pogledajte kako je izgledao nakon izlaska iz rudnika: 

 Podolski je rođen u Glivicama u Polsjkoj, a počeo je da igra fudbal u Kelnu. Zatim je otišao u Bajern, pa se vratio u Keln. Igrao je za Arsenal, Inter i Galatasaraj i posle nekolko godina u Aziji prvi put je zaigrao u Posjoj za Gornik iz Zabrža. Za Nemačku je na 130 mečeva dao 49 goova, a u karijeri ima osvojeno Svetsko prvenstvo 2014. Takođe je osvojio Bundesligu, nemački kup, FA kup, Komjuniti šild, turski kup i superkup. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

MONDO/Milutin Vujičić Fudbalska revolucija u Kataru 1