Slušaj vest

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić održao je govor svojim igračima na centru terena nakon velike pobede nad Nemačkom (93:83) u meču za bronzanu medalju. I te kako je Pešić zadovoljan urađenim na Olimpijskim igrama u Parizu, ali istovremeno žali i što Srbija nije uzela "sjajnije" odličje, pošto je to zaslužila po igri.

I to ne krije, odmah posle meča sa Nemačkom rekao je da je to trebalo da bude utakmica za zlato, a ne za bronzu: "Srećni smo što smo pobedili danas. Igrali smo čvrsto, kao i protiv SAD. Plan je bio, svi koji prate košarku, znali su da su naše mete bili Denis Šreder i Franc Vagner. Treneri su odradili odličan posao za pripremu odbrane, a znamo da imamo talentovane igrače u napadu. Mislim da su, biću veoma jasan, oba tima zaslužila da igraju finale. Veoma jasan! Ne provociram nikoga, oba tima su zaslužila da igraju finale ovog takmičenja", poručio je Pešić.

Selektor je takođe istakao da je bio u pravu kada je uoči turnira tvrdio da je ovo "najkvalitetniji olimpijski turnir svih vremena" i da je nakon svega srećan što smo učestvovali i sa njega doneli medalju. "Nemačka je jedan od najboljih timova ikad. Mislim da obe ekipe zaslužuju finale Olimpijskih igara", ponovio je još jednom čuveni Kari.

Pogledajte kako je izgledalo slavlje srpskih košarkaša nakon pobede nad Nemcima, za četvrtu medalju Srbije na Olimpijskim igrama u Parizu:

Kurir/Dado Đilas Pobeda Srbije protiv Nemačke OI

Kurir/Dado Đilas Pobeda Srbije protiv Nemačke OI

Kurir/Dado Đilas Srbija - Nemačka basket OI

BONUS VIDEO:

RTS1 slavlje košarkaša srbije