Borusija iz Menhengladbaha namerava da se pojača ove zime u nameri da do kraja sezone izbori jedno od mesta koji bi ovom nekada slavnom i moćnom klubu donelo plasman u Ligu šampiona.

Jedna od pozicija na kojima su zeleno-crni deficitarni je kreativni vezista, a Borusija (prema pisanju nemačkih medija) namerava da se pojača tako što će Tventeu ponuditi 12 miliona evra za jednog od naših najboljih fudbalera, Dušana Tadića.

Tadić od 2010. godine i odlaska iz "rodne" Vojvodine (30/114) igra u Holandiji, de je prvo dve sezone nosio dres Groningena (14/76), a trenutno igra drugu sezonu u Tventeu (23/69).

Portal Transfermarkt reprezentativca Srbije "ceni" na deset miliona evra, a ugovor mu ističe leta 2015. godine, što Tventeu uskraćuje opcije prilikom pregovora. Naredne sezone, Tadić (25) će ući u poslednju godinu ugovora i na polovini, poput Roberta Levandovskog, biti slobodan u potrazi nove sredine.

Jedan od najboljih asistenata Evrope, igrač čija "precizna statistika" govori da igrače ubacije u gol šanse često koliko i Sesk Fabregas ili Mesut Ozil, do sada je upisao 32 asistencije za Groningen i 29 za Tvente, što nijednom drugom igraču u Holandiji nije pošlo za nogom.

Borusija iz Menhengladbaha bila je šampion Nemačke pet puta u periodu između 1970. i 1977. godine, uz jedan plasman u finale Kupa šampiona u sezoni 1976/77, međutim u poslednjih desetak godina klub se češće borio za opstanak u Bundesligi nego za trofeje.

Ipak, velikan nemačkog fudbala od povratka iz Cvajte 2007. godine sve više napreduje i sve je bliži ulasku u Ligu šampiona. Da li je Tadić čovek koji će timu Lusijana Favra to i doneti?