Fudbaleri Partizana prvi put su igrali u Grčkoj u UEFA takmičenjima, a gostovanje u Tripoliju neće pamtiti po lepom. Asteras je pobedio bled i nedovoljno energičan Partizan 2:0 (1:0).


Golove za grčkog predstavnika postigli su Fernando Usero u 22. i Fakundo Para u 52. minutu.

S obzirom da su Totenhem i Bešiktaš podelili bodove, crno-beli se nalaze se na začelju Grupe C sa bodom osvojenim u prvom kolu. Asteras je prvi sa četiri, a engleski i turski tim dele drugo mesto sa po dva boda.

Takmičenje se nastavlja 23. oktobra kada u Beograd dolazi Bešiktaš.

ASTERAS (4-3-3): Košicki - Ljuj, Gojan, Sankare, Panteliadis - Usero, Zisopulos, Rolje (od 90' Munafo) - Maca, Para (od 59' Barales), Janitas (od 73' Kitoko).

PARTIZAN (4-2-3-1): Lukač - Vulićević, Ćirković, Stanković, Volkov - B. Ilić, S. Ilić (od 78' Kojić) - Grbić (od 63' Ninković), Pantić, A. Živković (od 46' Fofana) - Lazović.

Kraj!

- Bliži se kraj utakmice, bliži se prvi poraz Partizana ove sezone. Grci su večeras bili daleko bolji. Crno-beli možda u najgorem izdanju od početka sezone.

78' - Izlazi Saša Ilić, a na teren se vraća oporavljeni Nemanja Kojić.

70' - Izgledalo je da se Partizan posle drugog gola budi, ali nije tako. Ljuj propušta sjajnu šansu posle poigravanja sa odbranom.

62' - Konačno prilika za Partizan. Vulićević je šutirao iskosa sa desne strane, iz kaznenog prostora, a Košicki uspeo vrhovima prstiju da skrene loptu u koner. Posle te prilike ušao je Ninković umesto Grbića.

52' - GOL! Asteras vodi 2:0 i na korak je od pobede. Odbrana Partizana kao da ne postoji. Para je nesmetano izašao na "drugu stativu" i pospremio loptu u mrežu. Napad Grka trajao je dugo, a igrači Partizana bili su samo nemi posmatrači, ponovo nedovoljno aktivni. 

Videoasteras 2:0


48' - Grška Stanković i velika prilika za Janitisa. Lukač je uspeo da odnrani i skrene loptu u korner. Posle udarca iz ugla konfuzija u kaznenom prostoru crno-belih, ali bez promene rezultata.

46' - Počelo je drugo poluvreme. Nikolić je izvršio prvu izmenu, Beko Fofana je ušao umesto Andrije Živkovića. 

- Teško je izbrojati greške crno-belih na sredini terena. Partizan ima loptu u posedu, ali ne zna šta će sa njom.

33' - Ako je Partizan delovao dobro u prvih desetak minuta, sada je slika iz Tripolija potpuno drugačija. Crno-beli nisu stvorili priliku i svi prilazi golu Asterasa su mu zatvoreni. Trener Nikolić je insistirao na što manjem broju tehničkih grešaka, a njih je u prvom poluvremenu puno.

- Totenhem vodi 1:0 u Londonu protiv Bešiktaša!

25' - Velika prilika za Grke, ovaj put Lukač skida zicer. Sreća! Maca je imao šansu, asistent kod gola. Pogrešio je Vulićević.

23' - GOL! Asteras vodi 1:0. Neverovatno kako je Partizan primio pogodak. Niz grešaka, zaključno sa Lukačevom i lopta je u mreži. Domaćin je izveo lepu akciju, ali su tome dosta kumovali i fudbaleri Partizana, jer nisu bili dovoljno agresivni. Usero je šutirao sa 15-16 metara, Lukač pokušao da uhvati jaku loptu, ali mu je ona ispala pravo na nogu upornom Špancu.

Videoasteras 1:0

- Na stadionu je oko 5.000 navijača.

16' - Prva prilika na utakmici, imali su je domaći igrači. Maca je bio najviši u skoku u kaznenom prostoru Partizana, ali je loše šutirao glavom.

15' - Mogao je Partizan da ostane bez još jednog igrača. Sudar Miroslava Vulićevića i Branka Ilića prošao je bez većih posledica po veka "parnog valjka". Posle tog kontakta, Ilić je nešto kasnije dobio žuti karton.

12' - Utakmica je dosta "mrtva". Nema previše uzbuđenja, Partizan za sada kontroliše loptu i njemu pripada sredina terena.

6' - Asteras je prvi put put prišao Lukaču. Iz opasne zone, iskosa sa desne strane, Rolja je izveo "slobodnjak", ali je golman Partizana bio siguran.

3' - U prva dva minuta crno-beli su već dva puta bili u kaznenom prostoru Grka. Ako je suditi po tome očekuje nas agresivan i napadački raspoložen Partizan.

- Počinje meč u Tripoliju! Ostanite uz MONDO...

20.59 - Navijači Paoka podgrejali atmosferu i ovom zastavom pružili podršku Grobarima.

— SharkTSW (@SharkTSW) October 2, 2014


20.49 - Branilac trofeja se izgleda spasao (sa igračem manje) na Kantridi. Mbija je u prvom minutu sudijske nadoknade postigao gol.

- Partizan je u sezoni 2004/2005 igrao u grupi sa grčkim Egaleom, ali se po tadašnjim propozicijama igrala samo jedna utakmica, a žrebom je odlučeno da domaćini budu crno-beli. Beograđani su pobedili 4:0. Partizan prvi put u evro kupovima gostuje u Grčkoj.

- Asteras je jedan od četiri tima u grupnoj fazi Lige Evrope koji je takmičenje počeo od drugog kola kvalifikacija. Do ligaškog dela stigli su još Krasnodar, Dinamo Minsk i Rijeka. Riječani na Kantridi desetak minuta pre kraja imaju prednost protiv Sevilje 2:1. Krasondar je remizirao sa Evertonom 1:1.

20.23 - Na stadionu je u ovom trenutku prisutno oko 1.000 gledalaca. Izveštači sa utakmice kažu da je na tribinama više Partizanovih navijača. Stadion je kapaciteta oko 7.000 mesta. Brana Ilić je pre nekoliko dana izjavio da Ateras nema "paklenu" atmosferu.

20.07 - Na tribinama je i poveća grupa navijača Partizana. Crno-beli će imati podršku oko nekoliko stotina Grobara. Trener Nikolić je pred utakmicu rekao da bi podrška navijača u Tripoliju bila od velike važnosti.