Mnogi fudbaleri se već nedeljama pominju kao pojačanja Crvene zvezde, ali prvi koji je ovog leta dogovorio saradnju sa crveno-belima je mladi reprezentativac Novog Zelanda - Adam Mičel.

Momak koji je bio učesnik Svetskog prvenstva za igrače do 20 godina u svojoj domovini, na kojem je trijumfovala Srbija, uspešno je prošao probu u Beogradu i "zaradio" jednogodišnji ugovor.

Trener Miodrag Božović imao je priliku da ga vidi na delu u prijateljskim utakmica sa Olimpijakosom i Gračanicom.

"Bio impresioniran mojom brzinom i tehnikom i rekao mi je da imam veliki potencijal da postanem dobar profesionalni fudbaler", otkriva Mičel u razgovru za novozelandski portal "Stuff".

Mladi fudbaler koji igra na poziciji štopera trenutno se nalazi u Oklandu, ali se očekuje da bude u Beogradu 13. juna, kada počinju pripreme crveno-belih za narednu sezonu.

"O ovome sanjam još od svoje desete godine! Potpis sa tako velikim evropskim klubom je ogroman uspeh za mene... Sada je potrebno da nastavim sa napornim radom i probam da se izborim za što više minuta na terenu. Nadam se da je sve ovo tek početak nečeg lepog".

Mičel ima hrvatsko poreklo, sa majčine strane, tako da mu komunikacija sa novim saigračima neće biti problem.

"Srpski i hrvatski jezik su gotovo identični, a pošto znam neke reči na hrvatskom, to mi olakšava komunikaciju. Nisam jedini stranac u timu i svima nam je zajednički engleski jezik, a i srpski fudbaleri ga veoma dobro pričaju, tako da nema problema", objasnio je novi igrač crveno-belih.

Po dolasku u Beograd, ipak, nije sve bilo lako...

"Trebalo je vremena da se moje telo navikne na nove uslove, jer sam dan posle 30 sati puta morao na trening. Bio je to šok za sistem, ali posle nedelju dana sam se prilagodio i napornim radom izborio za ugovor", zadovoljan je novi štoper Crvene zvezde, Adam Mičel.